Времето

April 2014
M T W T F S S
« Mar    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
КОТЕШКИ КУПОН: ЧАКАМЕ ВИ!

— СВЕЖО —

КОМБУЧА 4: Ако ти поискам, ще ли ми дадеш…? (с допълнения!)

kombucha-1

Всичко за комбуча: http://13.interpres.org/tag/kombucha/

Следваща среща – вторник,
15 април, 19:30-19:45


Никога по-рано не е имало толкова желаещи да получат от мен чаена гъба комбуча, затова бях сериозно затруднена. Направих един експеримент за по-масово разсаждане, който засега е успешен и изглежда в петък, 14 юни, ще имам поне 10 гъбки, готови да се преселят в нов дом.

Тъй като получих изключително много съобщения и в блога, и по имейл, трудно ми е да ги систематизирам. Някои хора са писали по 2-3 пъти, което окончателно ме дообърка.

Затова направих формулярчето по-долу. Ще започна раздаването на гъбата според това кой ще отговори по-бързо – имам основание да смятам, че тези хора са по-сериозно заинтересовани да получат комбуча и са си направили труда да следят какво писах в отговор на техните съобщения.

Вече многократно отговарях на тези два въпроса, но продължават да ме питат, затова пак повтарям:

 • Не продавам комбуча. Подарявам при условие, че дойдете или изпратите човек да я получи от мен.
 • Гъбата не може да се изпраща по поща или куриер. Ако не сте от София и не можете да уредите получаването от мен, потърсете някъде по-близо до Вас.

Освен това:

 • Има по няколко желаещи от някои градове. Ще се опитам да ги свържа помежду им и да си помогнат взаимно за получаването.
 • Ще дам гъби с предимство на хора, живеещи извън София, които изявят желание да вземат и за други желаещи от същия град.

Чакам заявки! Ще се постарая най-късно до четвъртък до 14 часа да отговоря на всички желаещи за среща в петък.

Моля, не ми пращайте имейли! Ползвайте формуляра, ако искате комбуча, или напишете коментар, ако имате въпроси.

И, разбира се, ще е много мило, ако първо четете, преди да зададете въпрос, на който вече е отговаряно. ;-) В замяна на това аз също ще се постарая да бъда мила и бързо ще отговарям на незадавани досега въпроси.

(Скривам временно формуляра до следващия път, когато ще бъде необходим.)


Корекция от 11-06-2013:
Датата за първото раздаване, както сигурно и сами сте се досетили, е 14 ЮНИ, не 14 май. Извинявам се за грешката. :-(


Актуализация от 13.06.2013 г.
Изпратих имейл на първите, които могат да получат комбуча още този петък. Ще пиша допълнително на следващите в списъка. Ако искате гъба, но още не сте се записали, попълнете формуляра!

Сред първите има само един кандидат от Пловдив, другите са от София. Ще се опитам да свържа помежду им желаещите от един и същи град, за да могат евентуално да се комбинират.


Актуализация от 18.06.2013 г.

Тъй като тази седмица имам само 6 гъби за раздаване, няма смисъл да правя формуляр за попълване.

Вместо това отключвам коментарите и записването ще е чрез коментар. Няма да се чака за одобрение, така че веднага ще се види кои са първите шестима.

Моля, копирайте в коментара този текст:

“Да, желая да получа комбуча в сряда, 19 юни, от 19:00 до 19:30 часа.”

Ще изпратя на първите шестима имейл с точния адрес и карта как се стига до нас. За предварителна ориентация: живея точно зад китайския ресторант на бул. “К. Величков” в отсечката между бул. “Сливница” и бул. “Цар Симеон”. Близо е до автобусите и тролеите от Люлин по Сливница; трамваи 3, 11, 19, 22; автобуси 11 и 83; метростанция “К. Величков”.

Ще чакам коментари до полунощ във вторник срещу сряда и след това ще изпратя имейла за потвърждение на първите 6, които са заявили желание да дойдат за комбуча.

Заявки по имейл няма да се броят – моля да не ми пишете лични съобщения, защото нямам възможност да ги следя!!!

Очаквам коментарите и шестимата желаещи в сряда вечерта. Следващата седмица се очертава да имам гъби за подаряване в четвъртък. Ще съобща точния брой във вторник, 25 юни, пак тук.


Актуализация от 25.06.2013 г.

За съжаление, тази седмица няма да има гъби за раздаване. Заради горещините и заради голямата разлика в дневните и нощните температури, ферментацията е бурна и неравномерна. Образуват се мехурчета в гъбите и те излизат на повърхността, където или изсъхват, или хващат мухъл, защото нямам възможност непрекъснато да ги наглеждам.

Разбрах, че и някои от хората, които взеха от мен гъби, са имали подобен проблем с твърде пенлива ферментация тази седмица. Побутвайте гъбите с пръст или с дървен прибор надолу, така че да не остават на сухо.

Имам 2 буркана с гъби в много добро състояние и от тях ще “засадя” нови млади гъби за раздаване. Може би ще ми трябват две седмици, за да ги стабилизирам. Ще пиша тук как вървят нещата. Погледнете пак в блога следващия вторник.


Актуализация от 31.07.2013 г.

Утре, 1 август, отново ще имам гъби за раздаване. Тъй като напоследък бях доста в движение, се събраха за поне 5-6 души. Освен това имам силна, добре ферментирала течност, от която до седмица се получава нова гъба дори и без да се слага стара, така че “закваската” ще стигне и за 10 души. Срещата е от 19:30 до 19:45. Моля, бъдете точни. В 19:45 ще раздам на желаещите и допълнителни гъби и течност, ако са останали.

Ако желаете гъба тази седмица, моля, копирайте в коментар този текст:

“Да, желая да получа комбуча в четвъртък, 1 август, от 19:30 до 19:45 часа.”

Моля, носете си буркани, в които да вземете гъбите! НЕПРЕМЕННО, вече нямам!!!
Актуализация от 13.08.2013 г.

В четвъртък, 15 август, ще имам пак 5-6 гъбки. Чакам желаещите от 19:30 до 19:45. Вижте предната актуализация, за да се ориентирате за адреса. Ако желаете да получите гъба, моля, копирайте в коментар този текст:

“Да, желая да получа комбуча в четвъртък, 15 август, от 19:30 до 19:45 часа.”

Моля, носете си буркани, в които да вземете гъбите! НЕПРЕМЕННО, вече нямам!!!Следваща среща – вторник, 15 април, 19:30-19:45

Във вторник, 15 април, ще имам 5 гъби за подаряване, от 19:30 до 19:45. Моля за точност! В 19:45 ще раздам останалите гъби, ако има такива, на тези, които искат по повече от една.

Адресът е СОФИЯ, Света Троица, блок 325, вход А – блокът зад китайския ресторант на К. Величков, между Симеон и Сливница. Има 4 зелени пейки пред входа, ще ви чакам там. Вижте го в Гугъл мапс. А на тази карта съм начертала как се стига и с кола. Вижте по-горе и обясненията за градския транспорт.

Моля желаещите непременно да потвърдят това с коментар, като копират следния текст:

“Да, желая да получа комбуча във вторник, 15 април, от 19:30 до 19:45 часа.”

Моля, носете си буркани, в които да вземете гъбите! НЕПРЕМЕННО, вече нямам!!!

Гъби ще получат първите 5 души – по реда на записването в блога. Няма да се броят имейли, няма да имам време да ги чета. Ако някой не е информирал, че ще дойде, няма да мога да му дам гъба този път – нови ще има най-малко след десетина дни! Обаче имам доста силна “закваска”, от която почти сигурно до 1 седмица ще се образува нова гъба. Така че освен гъби мога да дам и само течност, ако някой след първите петима непременно държи да дойде тази седмица.

Ще погледна тук има ли записани в сряда около 17 часа. Ако дотогава няма коментар от нито един желаещ, тази седмица няма да има среща!

Моля желаещите да получат гъба някой следващ път да оставят коментар и да кликнат в квадратчето точно под полето за писане, където е редът “Уведомявайте ме за нови коментари по електронна поща.” Така ще получават своевременно информация за следващите срещи. Винаги могат да се отпишат, ако повече не желаят да получават известия за коментарите. Трудно ми е лично да известявам по имейл, защото не мога да проследя кой вече е получил гъба, а не желая да спамя всички коментирали тук.Всичко за комбуча: http://13.interpres.org/tag/kombucha/

Може би ви интересува и това:

ПЕТЪК 13: 5 гъбки комбуча търсят сериозни запознанства ...
КОМБУЧА 3: За всички, които я пожелаха :-) Всичко за комбуча: http://13.interpres.org/tag/kombucha/ Днес чаената...
КОМБУЧА 2: Кажи ми как се сади, сади… чаената гъба Всичко за комбуча: http://13.interpres.org/tag/kombucha/ Само за десетина...
КОМБУЧА 1:
Чаена гъба за далак и за мерак
Всичко за комбуча: http://13.interpres.org/tag/kombucha/ Знаете ли какво...
Ако тази публикация ви харесва, моля, ГЛАСУВАЙТЕ за нея, като кликнете върху бутона със стрелка и надпис СВЕЖО. На гласоподавателите обещавам виртуални кебапчета на корем! :-)
< |||| > 1 2 3 4
256,149 посещения

ТОЧНО ВРЕМЕ: Часът е точно…

На 29 срещу 30 март 2014 в 3:00
местим стрелките 1 час напред и минаваме към
лятното часово време.

vreme-chasovnik-svetoven-091025

СВЕТОВЕН ЧАСОВНИК:

Местете мишката по картата,
за да видите колко е часът
в различни части на света!В нощите, когато сменяме часовото време,
световният часовникът
понякога се побърква от претоварване
и на моменти не улучва часовата зона! :-(

Моля, извинете го – той толкова си може… ;-)

За всеки случай
погледнете точния час
и горе в дясната колонка -

истината е там някъде! ;-)

А ако часът е верен, но на картата
България се пада около екватора, значи
на часовника му е писнало да го бърникат
и ни е преселил там, където няма
лятно часово време! :D !

Вижте също и:

Може би ви интересува и това:

ТОЧНО ВРЕМЕ: Лятно часово време 2014 – от 30 март Ура, от утре ще ставам един час по-рано! :-) :-) :-) Сигурна...
НА ЧАС ПО ЛЪЖИЧКА:
3. Пътеводител на ментрологическия стопаджия
За да не кажете, че не смея да обеля и дума против лъжците,...
Ако тази публикация ви харесва, моля, ГЛАСУВАЙТЕ за нея, като кликнете върху бутона със стрелка и надпис СВЕЖО. На гласоподавателите обещавам виртуални кебапчета на корем! :-)

41 comments to ТОЧНО ВРЕМЕ: Часът е точно…

 • Alexander Vasilev

  mnogo hubav sait az po nego si smenih chasa

 • Мариана Евлогиева

  Не си само ти – до края на деня ще минат 3000 души. Интересна работа – при положение, че аз самата от близо две години ходя без часовник! :-)

 • Мариана Евлогиева

  До комплексара, който ми спами блоговете: Този блог се чете от интелигентни хора с чувство за хумор и добро самочувствие, които нямат нужда да се държат като пълни тъпанари, за се излъже някой още по-голям комплексар и да ги помисли за голяма работа.

  Анонимни коментари на шльокавица не се одобряват. Особено пък от простак, който нарича “прошляци” българите в България, които с данъците и осигуровките си издържат родителите на плъхове като него.

  P.S. Ако наистина беше успял уеб майстор, поне щеше да знаеш как да си кирилизираш компютъра.

  Освен това вероятно щеше да знаеш как да си маскираш IP-то, за да не го банна, а пък и за да ти повярвам, че наистина си в чужбина, както ти твърдиш. Защото whois-търсене по IP твърди друго…

 • Мариана Евлогиева

  Пак до анонимния доброжелател: Вече казах, че коментари от фалшиви податели не се одобряват. Но понеже виждам, че страдаш от липса на внимание, мисля да ти посветя цяла публикация. ;-) Надникни пак тук в петък следобяд – надявам се дотогава да намеря време.

 • Любомир

  http://wwp.greenwichmeantime.com/time-zone/europe/european-union/bulgaria/time/ Аз от тук си го сверявам,забелязах разлика с по-малко от секунда с този тук,но все пак има някаква :) Въпреки всичко,поздравления за добре измислената и свършена работа :Р

 • Мариана Евлогиева

  Радвам се, че ви харесва, но нямам заслуга за това! ;-)

  Моята работа беше само да сложа кода в блога си, след като установих, че ежедневно стотина души влизат тук, търсейки в Гугъл “точно време” – не исках хората да си тръгват разочаровани.

  Но защо Гугъл ме смяташе за компетентна по този въпрос, не знам – аз дори нямам ръчен часовник. :-)

 • dodo

  spored men tova sas smianata na 4asovoto vreme e palna glupost

 • Мариана Евлогиева

  Меко казано! Според мен си е направо престъпление, че даже и умишлено! ;-)

 • Mavi

  Поздравления за първото място в класацията при търсене в Гугъля! Това трудно се постига!

 • Мариана Евлогиева

  Благодаря. Ако щеш вярвай, но точно това изобщо не ми се е налагало да го постигам!

  След едно мое вайкане заради лятното часово време, в което употребявам израза “точно време“, Гугъл си ме хареса и започна да ме изкарва на челни позиции, въпреки че изобщо нямах публикации на на такава тематика. Няколко месеца карах така. Накрая ми дожаля за хората, които се интересуват от точното време, и сложих този часовник.

  После имах подобен проблем с “кълбовидна мълния“, но вече съм на втора страница. :-) Въпреки това имам няколко посетители дневно по този израз. Така че май ще трябва да им пусна… е, няма да пускам чак мълнии, но поне нещичко по-сериозно по темата. ;-)

  Мен ме остави, но какво да каже нашата котка Грималкин, чийто блог известно време беше адски популярен по думата “лабрадор“?! Тя, горката, не стига, че трябва вкъщи да го понася, но и в личния й блог да се намърда е прекалено! ;-)

 • Emil

  “…След едно мое вайкане заради лятното часово време….”
  Не се вайкате където трябва. Трябва много настоятелно да се вайкате пред Европейската комисия, защото прилагането на DST (Daylight saving time) или лятното часово време е въпрос, който засяга цяла Европа във всички области на живота. Никоя европейска държава, била тя членка на ЕС или не, не може самостоятелно да излезе от DST зоната, защото туй ще е катастрофално за цялата й икономика и всичките й системи. И макар да има различни мнения по икономическия ефект от DST никой все още няма намерение да го отменя. Тъй че вайкайте си се, никой няма да ви вземе на сериозно.

 • Мариана Евлогиева

  Първо, откъде знаете къде се вайкам и къде – не? Дали не сте оня инспектор Стрезов, който разгадава всичко? ;-)

  Второ, кой казва, че искам една отделна страна да излезе от зоната? Не съм чак такава егоистка, че само на мен да ми е добре! :-)

  Трето, когато започнах да се вайкам, България не беше още в ЕС.

  Четвърто, знам, че хората никой не ги взема на сериозно. Затова вече съм писала, че надеждата ми е във френските крави. Те давали по-малко мляко и по този повод преди време имаше идеи от френска страна за отмяна на лятното часово време. За липсата на икономически ефект и за здравословните проблеми, които тази смяна създава на много хора, никой не го е грижа, но кравите са друга бира. Или по-точно – друго мляко. ;-)

  Пето, в крайна сметка не разбрах вие за или против лятното време сте. Ако сте против, да си стиснем ръцете като съмишленици. Ако сте против, пак можем да си стиснем ръцете, но като преди боксов мач. :-) :-):-)

 • Йордан Христозов

  Добър сайт,помогна ми.Браво на реализатора му!

 • Мариана Евлогиева

  Благодаря за браво-то. Но съм любопитна за какво ти помогна блогът ми – и ти ли като мен си нямаш ръчен часовник? ;-)

 • kantukontu

  Страхотен сайт ! Човек като мен би се радвал да свери своето време от сайтът Ви ! Благодаря , че Ви има !

 • Bernarda Prouse

  Please delete this before anyone else see’s but you have a nice blog and you could really benifit from these free links and automation

 • Мариана Евлогиева

  Аз не съм скръдза – давам линка на всеки, който го пожелае. Не че мисля, че върши някаква работа, де… ;-)
  http: / / bit . ly / 9UP9Zx

 • Рамадан Дудин

  Super, много добре и въпреки че Гугъля дава и други резултати – аз лично лЮбопитен поглед’нах – що ли пЪ оттук да си взема времето ?!
  Е няма лошо дори се поначетох на мъдрословиците списани по-горе и ‘доле ;)
  … а пропо – тоже нямам ни ръчен, ни крачен.., а този на жилетя оставих в антрето,
  то и по камизолята прочем няма где да окачя. ;)

 • Мариана Евлогиева

  Не си вземай точно оттук времето, че на мен и без това не ми стига! ;-)
  Радвам се, че словесата горе и доле са ти прозвучали мъдро. Ще трябва да се напъна и да прозвуча мъдро и по средата. :D

 • Тихомир

  Благодаря ти че си поставила този световен часовник на страничката ти. От една година GSM ми бяга напред и все не намирам време да го сверя така и до днес. След като попаднах на страничката ти мисля че фо сверих съвсем по световниет норми още веднъж БЛАГОДАРЯ

 • Мариана Евлогиева

  Благодаря, че ми благодариш! ;-) Така знам, че не съм си губила напразно времето с този часовник.

 • Цецо

  Като възпитан човек се чувтвам длъжен да благодаря за “точното време”. Истинско удобство… Сполай ти моме, да илядиш! :-)

 • Мариана Евлогиева

  Нали имаш предвид иляда години, а не часа или минути или секунди? ;-)
  А, и благодаря, че ми благодариш. :-) Не само защото се радвам, че в блога ми влизат възпитани хора, ами и защото е хубаво да знам, че от тези часовници все някой има полза.

 • Intelus

  Здравейте, не е лошо да има такъв сайт, за бързо сверяване с времето. От прочетените коментари, гледам , че собственичката на сайта е доста активна, и постоянно дава някакво мнение – няма лошо. Само, да те попитам, г-жо Евлогиева, защо не вземеш да смениш тази котешка снимка с нещо по- човешко и по реално ? :D

 • Мариана Евлогиева

  Че кое й е нереалното на снимката? ;-) Според мен смисълът на аватарите е по тях да се разпознава кой говори, а не как точно изглежда. Пък който иска да ни види наживо (мен и котката), винаги може да си намери повод – я да дойде да му дам комбуча, я на котешки купон. :D
  Да не говорим, че в блога ми има цяла страница “За мен“, а там ме има и с глава, и без глава – за всички, които ме пожелаха. :P
  P.S. Извинявам се, че коментарът дълго чака одобрение – беше попаднал в спама и чак сега го видях.

 • Miau

  Котешки купон – звучи интересно, мацинко и ти ли ще си там :)
  готина е снимката на котачето ;) добре работиш.

 • Мариана Евлогиева

  Разбира се, че ще съм там тогава и ще посрещам гостите! Само нещо не успяваме да се разберем къде да е “там” и кога да е “тогава”. ;-) При всяко положение поне частен купон ще има около 19 август, защото принцесата на снимката (дама е, не котак!) става на три годинки и съм обещала да й подаря още един сайт, та трябва да го отпразнуваме. :D

 • Супер якоооо,супер як сайт, да си жива и здрава.
  Имам една молба как да си сложа на компа часавник който да ми показва часа в градове като Чикаго,или пък Лондон,ако може да ми дадеш от някъде да си го изтегля ще ти бъда блогодарен,iliev.p@mail.bg

 • Мариана Евлогиева

  Искаш часовник на десктопа ли? Каква ти е операционната система? Можеш да потърсиш в Гугъл, като напишеш например: free desktop clock for … timezone. (Замести многоточието с името твоята операционна система.)

  На този линк за програми за световни часовници има интересни предложения. Виж също и часовници за Vista и Windows 7.

  За съжаление, не мога да ти препоръчам нещо, което съм ползвала, защото аз съм почти непрекъснато свързана с Интернет и ползвам часовници за сайтове, а не за десктоп.

 • Мариана Евлогиева

  На 26 срещу 27 октомври 2013 се връщаме към
  зимното часово време.

  Тоест – местим стрелките с един час назад в 4:00
  и спим един час повече. :D

  Да ни е честито новото старо време!

 • ico

  Da, dosta interesen sait na men sashto mi pomaga vseki den. Poradi prostata prichina che nqmam rachen chasovnik, a tozi na telefonat mi ne znam zashto, no na den izbarzva s okolo 20 minuti. Idi che go razberi, nqkakav stranen bug v android :)
  Tova e ot men lek i priaten den vi jelaq na vsichki

 • Мариана Евлогиева

  Ицо, много благодаря за коментара. Винаги съм се чудила защо хора, които влизат в Интернет и очевидно имат компютър, не знаят колко е часът. Пък то това за компютъра не било чак толкова очевидно – някои са със смартфони, хем такива с бъгав андроид. :D

  Мдаааа, сега ще трябва да си направя значи дизайна по-отзивчив към мобилните устройства, не ми беше хрумвало това досега. Е, не че чак не ми е хрумвало, но никога не ми е изглеждало важно.

  Много ще съм ти благодарна, ако ми дадеш някакви идеи в тази насока. Аз засега упорито отказвам да си взема смартфон, мъкна си с мен нетбукчето и нямам идея какво виждат и не виждат от сайта хората с мобилни телефони.

 • ico

  Dobre, bih dal idei, samo che vse oshte ne mi idvat takiva… Chakai, edna ideika mojesh da otkriesh i slojish kato free app za android nqkakav synchronizator za chasovnika :D ili podobni appcheta . Telekomunikacionnite uslugi sa edinstvenite tehnologii koito se razvivat sas skorostta na svetlinata za tqh vinagi shte ima kakvo novo i hubavo kato prilojenie da izleze, uspeh v tova ti novo nachinanie, a i oshte neshto vzemesh li si smartphone, nqkak si netbook-a shte ti doskuchae, osven ako go izpolzvash i za drugo osven za surf.
  Pozdravi, Ico

 • Мариана Евлогиева

  Благодаря, ще видя какво мога да направя за посетителите със смартфон.

  Но за мен лично е изключено смартфонът да направи нетбука излишен. Дори когато “само” браузвам, имам по 3 и повече отворени браузъри. Ейсърчето ми е мобилен офис. :D На работа и вкъщи му слагам външен монитор и клавиатура. По път идеално ми се събира на коленете, пък и чантата ми е точно колкото за него. Телефоните ползвам само за разговори, дори есемеси мразя да пиша от тях. Така че за мен смартфоните са нещо междинно, което просто не ми се вписва в начина на живот. ;-)

  Виж, някой хибрид между нетбук, таблет и телефон със сигурност може да ме изкуши – чувам, че и такива има, но още не съм виждала.

 • ico

  Ima da, no az ne sam im pochitatel. Umno postapvash che slagash klaviatura i monitor taka zapazvash do nqkakva stepen vgradenite mu. :D
  Znachi smartfonite sa evo PDA koeto si e dosta dobre az moq go izpolzvam na maksimalno. GPS Navi internet browsevane do 5 prozoreca otvoreni moje i poveche no dokato sam sarfiral do 5 sym stigal

 • Мариана Евлогиева

  Абе това с PDA съм го играла вече – лакома съм и не ми стига! :D Впрочем, ти говориш за 5 отворени прозореца, а аз бях споменала 3 браузъра – Опера с 50-100 отворени таба ЕДНОВРЕМЕННО, Файърфокс с 20-30 и Хром “само” с десетина. Епа нема смартфон, който да ми издържи и това си е! :D

  А, и с външния монитор и клавиатура всъщност пазя очите и ръцете си, а не нетбук – той все едно за година и нещо ще остарее и ще се купува нов…. Колкото и да ми е остър и режещ погледа и хич да не си бях рязала ноктите от раждането ми насам, пак морално ще се изхаби по-бързо, отколкото бих го изхабила физически. ;-)

  А джаджата, в която мисля да се влюбя, е ето тази: https://www.google.bg/#q=If+Convertible

 • ico

  Chestit praznik na bloga ti! Dnes e dosta stranen den petak 13ti i kabela koito darpah beshe s marker 666 metra

 • Мариана Евлогиева

  Ицо, благодаря. Аз съм на фирмен тиймбилдинг и нямам кога да празнувам. Горкото ми блогче, тази година два пъти имаше имен ден и все бях прекалено заета да ги отбележа. Нищо, през 2015 именият ден (петък 13) и рождения ден (13 март) ще съвпаднат и тогава ще ги отпразнувам яко! ;-)

  А за кабела – да не би да го гледаш от неправилния край и да е 999 метра? :D

 • Мариана Евлогиева

  На 29 срещу 30 март 2014 в 3:00
  местим стрелките 1 час напред и минаваме към
  лятното часово време.

Кьошенце за коментари - спама го намитаме
под килима без предупреждение ;-)
Пишете ми на 13@intеrрrеs.оrg - не копирайте адреса,
а го напишете на латиница!
Коментарите се задържат за одобрение поради много спам.
Моля, имайте търпение - и ние си почиваме понякога! ;-)

 

 

 

Можете да използвате тези HTML тагове

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image